Varför är Tagua (Vegetabiliska Ivory) miljövänlig?

Skrivet av Admin den 5 september 2008

Vad är miljövänliga?

Under de senaste åren Miljövänlig och "gröna" har blivit marknadsavdelningar favorit buzzwords runt om i världen. Allt från bilar till hus som marknadsförs som bra för miljön. Allt medan ett enkelt faktum kvarstår sant: konsumerar ingenting alltid är mer miljövänlig än konsumerar något, även miljövänliga.

Men erkänner att det är i de flesta människors natur att ibland induldge och köpa grejer är det viktigt att vara selektiv om vad du köper. Punkter som är miljövänliga är tänkta att ge en mindre footprin eller ännu bättre - inga spår alls på miljön. Det är ganska svårt att avgöra endast baserat på vad marknadsavdelningen serverar, eftersom vem som helst kan kalla sina produkter eller tjänster "miljövänlig". I de flesta länder finns det inga krav eller kriterier som en produkt eller tjänst måste uppfylla för att vara miljövänlig. Därför en "miljövänlig giftigt avfall dumpa" får en oxymoron, men juridiskt inte av kreativa nå reklam copywriter överallt.

Som ett resultat av detta har det blivit allt viktigare för konsumenter (och företag) att ställa frågan och undersöka dessa miljövänliga påståenden innan de köper en produkt eller tjänst. Det finns tre vinklar att ta när man tittar på produkter eller tjänster:

 1. Tänk om det inte fanns: Även om det inte alltid praktiskt, till exempel i "vad händer om elektricitet inte fanns", ibland är det värt att bedöma en produkt enbart på de negativa (eller positiva) effekter på miljön. Vilken typ av miljöpåverkan gör produkten.
 2. Kan det bli mer miljövänlig: Om du inte är ett material som ingenjör eller forskare kan det vara svårt att bedöma eco-friendliness hur en produkt som köps gjort, transporteras och omhändertas. Detta sagt finns det allmänt sunt förnuft frågor som du kan be till exempel:
  • Tidigare "grön energi" som används i produktion och leverans av produkten
  • Var återvunnet material som användes var råvaror samlas in / extraherats på hållbart sätt
  • Hur är post-produktion avfall hanteras
  • Hur är bortskaffande av produkten hanteras (vissa tillverkare erbjuder miljövänliga bortskaffande av sina produkter gratis)
 3. Hur går det i jämförelse med andra produkter i sin klass: Om det finns en stor marknad för en produkt av klass, är chansen att det kommer att finnas en mängd tillverkare tävla för konsumenten dollar (t.ex. bilar). Förhoppningsvis kommer åtminstone några av dessa företag kommer att utnyttja eco-friendliness deras varumärken eller produkter som en konkurrensfördel. De kommer att peka på varför det är miljövänligare än "andra killar" och kommer att motivera hur eller varför deras produkt eller tjänst som är mer miljövänliga. Men du bör vara försiktig när det gäller dessa påståenden, det är säkert att säga att om ett företag inte har något miljöagenda alls, det är inte på deras prioriteringslista.

Varför spelar det för roll?

Som Environmental Science tar fart, vi blir mer och mer medvetna om de konsekvenser som vi har på jorden. Ett antal miljöproblem som den globala uppvärmningen, regnskogen clearcutting, vattendrag, etc. har bubblas upp till toppen av många människors consciousnes och blir allt viktigare på den politiska arenan också. Skälet till detta, och vi hoppas att det inte bara en modefluga, är enorm inverkan vi har på jorden.

Utan att gå alltför djupt i miljömässiga argument, det är säkert att säga att vår post har ganska dyster. Det finns vissa, inklusive oss, som tror att om vi inte ändrar vårt sätt vi kommer att driva miljön utanför den berömda Brink.

Oavsett om det är helt blåsta Armageddon eller mindre uppenbara frågor som arten utrotas, brist på dricksvatten i 3: e världen länder, stigande hav nivåer, etc. Det är viktigt för oss att agera innan det är för sent. Vi måste förstå att vi är en del av denna sköra ekosystem som vi har missbrukat i många århundraden. Inte bara är vår påverkan accellerating på grund av ökad industrialisering, men det är också allt mer global. Det är inte längre oljeutsläpp eller lokaliserade clearcutting som är vår största huvudvärk, det är stigande hav temperaturer, torka över stora områden och översvämningar i hela andra som vi måste brottas med. Det är därför nödvändigt att vi gör något för att förändra vårt beteende.

Om du inte är det verkliga livet emobdiment av Dr Evil, det är något på denna planet att du bryr dig om och är värt att spara till dig. Vare sig det är din familj, utsikten från ett berg, den söta bunnies du såg i parken förra veckan eller helt enkelt tillgång till dricksvatten är upp till dig att avgöra, men kom ihåg att vår existens och förekomsten av många andra arter står på spel. Därför är frågor.

Vad kan jag göra?

Det är ganska enkelt:

 • Utbilda dig själv och dem omkring dig.
 • Använd kritiska resonemang att skilja marknadsföring-tala från verkliga fakta och frågor
 • Start små och omvandla den till något stort: det är mycket svårt för de flesta av oss att skära ner kraftledningar, sälja bilen och börja växande vår egen mat i hemgjorda komposterad jord. Men du kan göra val som är miljövänligt och med tiden ändra din livsstil.
 • Gör det till ett mål. Som med allt annat som du hoppas uppnå miljöaktivism måste vara ett av dina mål och vi tror att en prioritet.
 • Placera dina pengar där din framtid. Vara beredd att betala mer för miljövänliga produkter. Miljövänliga produkter kostar ofta mer eftersom priset ingår kostnader för miljöanpassade inköp, produktion, transporter och allt förfogande.
 • Kräver mer från tillverkarna. Kontrollera att de är medvetna om att miljön är en av era prioriteringar.

Var kan jag köpa miljövänliga Tagua (Vegetabiliska Ivory) Smycken?

Det finns ett antal online-och tegel och murbruk butiker där du kan köpa miljövänliga vegetabiliska smycken:

On-line Eco-friendly Jewelry Store:

Tegel och murbruk butiker:

Som skall läggas

Kommentarer är stängda.